Hyvällä imuotteella varmistetaan, että vauva saa maitoa äidin rinnasta. Vauvan imiessä hyvällä otteella imetys ei satu. Hyvässä imuotteessa vauvan suu on isosti auki, ylä – ja alahuuli kaartuvat ulospäin ja nännipihaa näkyy enemmän ylä – kuin alahuulen puolelta.Vauvan pää on hieman kallistuneena taaksepäin, jolloin leuka on kiinni äidin rinnassa ja nenä vapaana. Vauvan syödessä hyvällä  imuotteella posket pysyvät pyöreinä imemisenkin aikana.

Vauva saa suunsa parhaiten auki, kun hänen napa ja nenä ovat samaan suuntaan ja rintakehä on kiinni äidissä. Vauva imee siis paremmin, kun hänen päänsä ei ole kääntyneenä sivulle. Jotta vauva oppisi mahdollisimman hyvän imuotteen rinnasta, ei tutteja tai tuttipulloja suositella käytettäväksi ensimmäisen kahden viikon aikana synnytyksestä tai kunnes oikea imuote on löytynyt. Tuttien ja tuttipullon käyttö voivat häiritä hyvän imuotteen oppimista, sillä vauvan imuote on erilainen tuttia ja tuttipulloa imiessä kuin rinnalla syödessään. 

Äiti voi imettää vauvaa monessa eri imetysasennossa. Hyvässä asennossa äidillä on rento olla ja vauva saa hyvän imuotteen rinnasta. 

Tavallisimmat imetysongelmat ja rintojen hoito 

Tavallisimpia imetykseen liittyviä haasteita on imetyskipu. Useimmiten imetykseen liittyvän kivun taustalla on suppea imuote. Jos imetyskipua esiintyy, imuote on hyvä tarkastaa sairaalan kätilön tai neuvolan terveydenhoitajan kanssa. 

Jos rinnanpää menee rikki, on hyvä pitää haava puhtaana ja sopivasti kosteana maidonkerääjien tai keittosuolaliuoksella kostutettujen harsotaitosten avulla. Tiettyjen voiteiden käyttö voi myös auttaa –rasvakerros kannattaa kuitenkin pitää ohuena, jotta iho hengittää.  

Maidon nousu voi tuntua rintojen kuumotuksena ja pingotuksena. Rintaa voi tällöin viilentää esim. kaalinlehdillä, tarvittaessa voi käyttää särkylääkettä pakkauksen ohjeen mukaan. Jos rinnat pakkautuvat, on tärkeää huolehtia rintojen säännöllisestä tyhjentämisestä joko imettämällä vauvaa tai vaikkapa käsin lypsämällä. Vauvantahtinen imetys ehkäisee parhaiten rintojen pakkautumista ja lämpö voi auttaa maidon herumiseen. Voimakkaan maidonnousun jälkeen vauvan voi olla vaikeaa saada hyvää otetta pinkeästä rinnasta. Rinnanpäätä voi pehmittää ja muokata ennen imetyshetkeä painelemalla sormenpäillä nännin ympäriltä rintakehää kohti muutaman minuutin ajan.