Oulun ensi- ja turvakoti ry:n Ero lapsiperheessä – työ järjestää syksyn aikana monipuolisesti tukea perheille, joissa vanhemmat pohtivat eroa tai ovat eronneet. Ryhmiin ehtii ilmoittautua vielä tämän ja ensi viikon aikana. Tällä hetkellä vielä jokaisessa ryhmässä on tilaa.

Aivan uutena toimintana on koko perheelle (eronneet vanhemmat ja perheen lapset) tarkoitettu, Haukiputaan Onnelassa toteutettava viikonloppukurssi. Lapsen kaksi kotia- kurssi on yhdistelmä virkistystä, vertaistukea ja vinkkejä arkeen. Lapsille on tärkeä nähdä vanhempien tulevan toimeen eronkin jälkeen. Viikonloppuna osa tekemisistä on kaikille yhteistä, välillä lapsilla ja aikuisilla on omat ryhmänsä, joissa on tilaa käsitellä eron tuomia tunteita ja ajatuksia. Työskentelyssä pyritään pitämään rento ja turvallinen ilmapiiri ja jokaisella on mahdollisuus valita, minkä verran asioita haluaa jakaa toisille. Kurssin omavastuuhinta on 60e/aikuinen ja 30e/lapsi. Hinta pitää sisällään kurssin ohjelman, majoituksen ja ateriat. Matkakuluista vastaavat perheet itse. Kaikki muut ryhmät ovat maksuttomia.

Tulevalla viikolla alkavat jälleen vapaaehtoisten vertaistukijoiden järjestämät erovertaiskahvilat. Kahvila on auki klo 17-18.30 neljänä torstaina (2.9./ 7.10./4.11./2.12.) osoitteessa Koulukatu 20. Paikalle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Kaikessa toiminnassa muistetaan edelleen turvaohjeet; paikalle vain terveenä, pidetään etäisyyttä ja tarjoamme maskin tilaisuuden ajaksi.

Lisätietoa alkavista ryhmistä  lapsuus.ouka sivuston lisäksi Oulun ensi- ja turvakodin kotisivuilta, facebookista ja instagramista, sekä ottamalla yhteyttä p. 0401591170 tai eroneuvo.oulu@oetk.fi