Ajankohtaista tieto koronavirukseen liittyen löytyy kootusti:

https://www.ouka.fi/korona 

Corona information:

https://www.ouka.fi/oulu/english/corona

Koulujen siirtyessä etäopetukseen jää iso joukko lapsia ja nuoria tuttujen yhteisöjen ulkopuolelle. Moni lapsi ja nuori voi kokea suurta turvattomuutta ja yksinäisyyttä.

Oppilas- ja opiskelijahuollon kuraattori- ja psykologipalvelut

Oppilaat, opiskelijat ja perheet voivat olla yhteydessä koulunsa ja oppilaitoksensa kuraattoreihin ja psykologeihin poikkeustilanteen aikana. Kuraattorit ja psykologit ovat tavoitettavissa puhelimitse joka päivä päivystysajalla klo 10.00 -11.00 ja klo 14.00 -15. 00. Tarvittaessa tapaamisia voidaan järjestää myös kouluissa ja oppilaitoksissa. Yhteystiedot löydät koulusi nettisivuilta tai Wilmasta. Koulunhenkilöstö voi myös edelleen konsultoida kuraattoreita ja psykologeja.

Järjestöjen tarjoamaa  netti- ja puhelintukea saa mm. seuraavista paikoista:  Sekasin Chat, MLL:n Nuorten netti ja Lasten ja nuorten puhelin . Suomen Mielenterveys ry:n kriisipuhelin päivystää vuorokauden ympäri.

UNICEF on koonnut nettisivulleen huomioita koulujen sulkemiseen liittyviin tilanteisiin.   UNICEF on koonnut myös vinkit, miten puhua lapsille koronaviruksesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta löytyy ajantasaista tietoa koronaviruksesta. Sivuilta löytyy tietoa myös selkokielellä ja viittomakielellä.  ”